dimecres, 29 d’octubre del 2014

Anem descobrint coses noves...

Avui, hem tornat anar al Laboratori, hem pogut veure molts canvis en els cucs de farina i les mosques. Ens sorprèn la rapidesa en la que aquests animals van canviant.

Cucs de farina

Avui, després de 3 setmanes observant els cucs de farina hem pogut veure el primer escarabat, és a dir, ja ha passat els 4 estadis el cuc de farina: ou, larva, pupa i adult.  


El primer escarbat




Mentre buscàvem en el terrari dels cucs per buscar algun altre escarabat, ens vam adonar que hi havia un cuc que no es movia, el vam agafar per poder observar-ho més a prop, i la sorpresa va ser que no era un cuc, sinó la pell d'aquests que havia mudat.


Els 3 estadis del cuc de farina


En aquest tub és on hi posem l'aigua per els cucs, després de 3 setmanes veiem que l'aigua ha disminuït, i al ser un habitat sec se'ns ocurre posar una poma ja menjada, ja que necessiten humitat per poder viure adequadament, però els hi servirà per hidratar-se, el tros de poma?


* A les mosques el primer dia els hi vam posar en un pot a part un tros de poma, i ens vam adonar de que no els va servir, ja que ens las vam trobar mortes al dia següent, els hi servirà als cucs de farina?





Les mosques de la fruita


La setmana passada vam observar que les mosques havien creat ous, molts ous, que és el primer estadi de la mosca de la fruita.  Aquesta setmana hem pogut veure més ous, però ens hem adonat que el que hi havia la setmana anterior enganxat al pot, es troba en el segon estadi, el larvari.


Aquest estadi, dura entre sis i onze dies, efectuant dues mudes i quan aquest procés acaba ja arriba al desenvolupament complet.



Haurem de posar mes puré per a què puguin seguir alimentant-se les mosques, ja que cada cop són més i més.

Degut això ens formulem una pregunta, podran sobreviure totes les mosques en un mateix pot?
,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada