dimecres, 22 d’octubre del 2014

Quants canvis!

 Ja fa uns dies que tenim els èssers vius i en aquesta segona entrada parlarem de l'evoluciò i els canvis que han patit els nostres petits èssers vius.


Dimecres passat vam anar al Laboratori a observar els éssers vius i ens vam trobar amb una sorpresa. Les mosques que estaven distribuïdes en 3 pots, en dos d’ells només en quedaven els seus cadàvers, es van morir. Vam pensar que havia estat segurament perquè al distribuir-les en dos pots més no vam posar l’aliment adequat (el puré de fruites) només un troç de poma que, com hem pogut veure, no els ha servit com aliment. Per tant, després d’aquests fets  a partir d’ara només ens centrarem a observar les mosques que han sobreviscut i ja veurem més endavant si en podem treure algun profit de les mosques mortes.




Mosques mortes 
Mosques mortes
                         



Les mosques de la fruita

Al dia següent d’aquesta descoberta, vam tornar a observar els nostres éssers vius i vam veure que en el pot de les mosques hi havia uns individus blanquinosos. Vam discutir amb el grup de que es podia tractar i ens va quedar el dubte de si eren les mudes de les mosques o noves larves. A continuació ens vam plantejar la pregunta : “ Qui són aquests nous individus i   per què han aparegut aquí?”
Hem buscat informació sobre les mosques i hem trobat que quan es reprodueixen posen fins a 500 ous i en menys de 30 hores ja surt la larva, que es queda enganxada a prop de la matèria orgànica ,o com en el nostre cas , enganxada a les parets del recipient on estan vivint i també hem descobert que es poden anomenar mosques del vinagre. Amb aquesta informació, i veient les fotos de la web on l’hem trobada, podem afirmar que hem vist la primera fase de la “mosca larva” , aquesta anirà creixent i fent-se més gran fins fer-se capoll i sortirà la mosca, estarem atentes a tot aquest procés i anirem explicant si aquest es va duent de forma correcte.


Metamorfosis de la mosca de la fruita

                                                     


Primera fase de larves
                                         
                                                              
Els cucs de farina

 Els nostres cucs
Pel que fa als cucs no hem observat gaire canvis. Però el que hem pogut veure és que hi ha cucs més petits i altres més grans i també que fan caus entre la farina perquè no els hi toqui la llum. Sempre estan amagats i hem de remenar una mica la farina per poder-los observar. A partir d’aquests fets hem tingut la curiositat d’esbrinar :
Tots els animals necessiten llum per viure? i Quina importància té la llum per la vida?

Hem dit varies coses sobre la pregunta plantejada i s’ha creat una conversa molt interessant. Com a resposta a aquesta pregunta hem donat unes possibles respostes, però no n'estem del tot segures de la seva fiabilitat. Caldria doncs, més endavant poder buscar més informació sobre aixó. De moment trobem interessant escriure el que en sabem. Creiem que els animals que viuen a sota terra no necessiten la llum perquè segurament el seu cos esta preparat per viure a la foscor. També que els animals que viuen al fons Marí els deu passar el mateix, però els animals i les persones que vivim a la superfície rebem l'energia del sol però d'una manera completament diferent que a les plantes. Volem buscar informació per refusar o afirmar les nostres hipòtesis.
Creiem que  no tots els animals necessiten la llum per viure però si que per la gran majoria.     

A la segona pregunta pensem  que es imprescindible la llum per la vida al planeta per les diferents formes de vida. Començant per les plantes i acabant per les persones. És tracta d’un cicle rotatori. Les plantes creixen gràcies a la fotosíntesi procés en el qual la llum es imprescindible per la supervivència de les plantes. Sense les plantes, creiem que possiblement la majoria d’animals moririen perquè s’alimenten de plantes, gra, cereals i les persones no ens podríem alimentar ni de plantes ni d’animals i  moriríem. La vida al planeta s’acabaria sense la llum solar. 

Havent explicat això podem pensem que hi ha molts animals que no necessiten la llum solar per la supervivència, potser en un altre moment podem   trobar el perquè científic d'aquesta falta de necessitat de llum solar, ja anireu veient segons l'evolució del bloc.

A continuació us presente un video sobre els cucs i el seu hàbitat.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada